Wednesday, January 26, 2011

Den store turen til Skottland

Heading over grensen fra England, var landet dekket av flekker av snø fra snøfall i uken tidligere, og lyset var begynt å falme. Velkommen til Skottland. Wild vær, smuldrer slott, og ville men utrolig vakkert landskap.

Å komme til dette punktet hadde blitt ganske rett frem. Et par måneder før, meg selv, og min Kiwi kompis Hamlin, som jeg hadde møtt reise rundt i Europa, besluttet at det kunne være morsomt å kjøre rundt Skottland i midten av Winter. Den kom desember og Hamlin fløy inn til London fra Belgia, og vi plukket opp vår transport slash overnatting for de neste to ukene. En Volkswagen Golf Stasjonsvogn. Etter å ha sett et par severdigheter rundt London med Penny, en annen av Contiki alumni, dro vi de åtte timene opp M6 til Skottland grensen.

Rundt fem på ettermiddagen og med solen lange ned, parkerte vi opp i en veikant land parkeringsplass ved Nith Estuary. Vi var her fordi det var innenfor gangavstand fra Caeverlock Castle, den første av det som skulle være mange slottsruiner. I stedet for å vente å se slottet i dagslys, dro vi ut med fakler, etter en svingete vei gjennom tykt myrlendt til baksiden inngangen til slottsparken. Seeing Caerverlock Castle på kvelden var både fantastisk og litt foruroligende. Slottet i seg selv er ganske liten med en vollgrav som går rundt det. Dette var viktig fordi det stoppet oss fra å få inn Impenetrable forsvar, visste den gamle skottene hva de gjorde.