Monday, January 31, 2011

Slott, slott, slott

Første stopp denne morgenen var Kilchurn Castle, som lå på en halvøy ved Loch Awe. Gå ut til slottet var mer som skøyter som stiene var alle islagt og glatt. Kilchurn er privat eid, så vi kunne ikke gå inn, men det var likevel verdt bare går rundt utsiden. Halvparten tiltrekningen av dette slottet er beliggenheten. Sittende i midten av en Loch med snødekte bakker stiger fra kanten, er det legemliggjørelsen av det jeg kom til Skottland for å se.

Lenger nord, snublet vi over Castle Stalker. Ser mer ut som en stor gammel stein huset, står Castle Stalker på en øy ca 100m meter fra bredden av den massive Loch Linnhe. Umulig å komme til. Ikke sikker på hvordan noen har klart å leve der ute.

Rundt middagstider kom vi til Glencoe og startet ved å ta en kjøretur rundt Loch Leven. Vi besøkte byen Kinlochleven ligger helt i toppen av Loch, tok en tur til et fossefall og sjekket ut byens innendørs is klatrevegg. Tilbake i Glencoe, kjørte vi oppover dalen og tok en tur gjennom skogen til Signal Rock, hvor det var noen god utsikt over området.